Personer med fødselsdag d. 1, 10, 19 og 28

 

Temperament

Du hører til den aktive, foretagsomme type. Du er ærgerrig og har en stærk vilje. For det meste er du meget optimistisk, og går du i gang med noget, så gennemfører du det. Heldet er ofte på din side. Du kan dog være ret egoistisk og tåler ikke, at nogen siger dig imod. For dig er det de hurtige resultater der gælder, og når ting og sager ikke går som du har tænkt, bruser du let op.

Kærlighedsliv

I kærlighed og ægteskab er du den dominerende. Du har en stærk tiltrækningskraft og er seksuelt meget aktiv. Derimod er det vel næppe dig, som opfandt ordet troskab! En partner, som kan forstå dit væsen og erkende din styrke, er i trygge hænder hos dig. Da forsøger du at skænke ham/hende alt - ja næsten det umulige.

Arbejde

Du er den fødte chef og leder, men uanset om du har egen virksomhed eller er ansat, kræver din stolthed og ærelyst, at kolleger og overordnede skal beundre dig for din indsats. De må have tillid til dig, din kunnen og din væren. Du er ikke den, som trækker dig tilbage fra et tungt ansvar. Tværtimod trives du i sådan en situation. Dit hoved er bestandig fyldt med nye planer og fantastiske ideér, og det er ikke svært for dig, at tage initiativet. Med tiden er det ikke umuligt, at du bliver virkelig velhavende!

Esoterisk betydning

Pythagoras betragtede 1 som alle tals udspring, begyndelsespunktet, det i-sig-selv-hvilende, det absolutte. Det står også for grunden, den mentale årsag. 2 stod for opfattelse. 1 er de andre 9 tal. 1 er det udelelige, det fuldkomne. Men 1 har en dobbeltnatur: negative og positive egenskaber. Det svinger og vibrerer mellem disse to egenskaber af dets natur. Ved denne bevægelse dannes en refleksion af tallet. Denne genspejling af 1 får en duade, eller 2, til at opstå. En begyndelse og dennes modsætning. Monaden eller 1: begyndelsespunktet, det udelelige, den første årsag, det absolutte - Gud - den første af alle ting.