Personer med fødselsdag d. 5, 14 og 23

Temperament

Du er en mangesidig person, som gerne begiver sig ud på usædvanlige og dristige eventyr. I omgangen med dine medmennesker er du livlig og slagfærdig, og dette gør, at du er en velset og skikkelig gæst i forskellige selskaber. Din opfattelsesevne er beundringsværdig, og det er også sådan med din bedømmelse af mennesker, Du har let ved at sætte dig ind i, hvad andre synes og tænker. Desværre har du en rastløs og nervøs adfærd og tenderer alt for ofte til at gå dine egne veje.   

Kærlighedsliv

Du tilhører den lykkelige skare, som har fremgang hos det modsatte køn. Din lidelse og dit store behov for omveksling fører dig i kontakt med alle slags mennesker - dog ikke altid Guds bedste børn. Det er heller ikke usandsynligt, at du mere end én gang forelsker dig i den forkerte. I ægteskabet har du let ved at hoppe over, hvor gærdet er lavest, og dermed være årsag til jalousi.

Arbejde

Her finder vi usædvanlig mange spekulanter og lykkejægere. Du stræber frem for alt efter penge og fremgang - ja, du vil helt enkelt leve på en stor fod. Du afskyr at tælle småpenge og byder gerne venner og bekendte på alt, hvad du har. Indimellem går du til yderligheder og henfalder helt til unødige udgifter. Med lidt held i skæbnen møder du beskyttere og hjælpere. Rent alment ville du dog have større fremgang og dybere erkendelse, hvis du bevidst brugte lidt mere tid og energi på din udvikling. 

Esoterisk betydning

Pentaden eller 5 kaldes det sfæriske tal, fordi det vender tilbage efter hver multiplikation eller afslutter tallet og påbegynder en ny cyklus, som f.eks. 5 x 5 = 25 eller 5 x 2 = 10. Denne gentagelse eller cykliske funktion gør det til symbol for lysets ydre bevægelse gennem kosmos. Det er også et symbol for enheden af positive/ negative egenskaber, fordi det forener det første lige tal 2 og det første ulige tal 3. Derfor blev det kaldt “Ægteskabstegnet”. For alkymisten stod det for kvintessensen, da det var afledt af de 4 elementer.