Universets love

Alt er energi - vi er bare ikke trænet i at styre og fokusere vores energi. Der er en hel klar formel og videnskab for hvordan man får et lykkeligt og godt liv. De helt basale er:

1.  Respektér dig selv

Respekt for dig selv vil gøre, at du ikke vil forurene din krop med junkfood, rygning, alkohol og stoffer. Respekter dine følelser, din krop og de signaler du modtager fra kropssystemet. De opstår fordi de skal gavne dig og din krop. Ofte ignoreres signaler som træthed, sult, tørst, smerte og ubehag i kroppen og følelser som sorg, frygt og vrede på bekostning af at der er travlt og ikke tid til de mest basale ting for at kroppen kan overleve. Det sætter stresshormoner i gang i kroppen og når det fortsætter i lang tid bliver det til kronisk stress og udbrændthed. Alt dette lærer vores børn fra en meget tidlig alder, blandt andet ved, at de skal spise selvom de ikke er sultne, gå på toilettet selvom de ikke er trængende, de må ikke blive vrede og kede af det, fordi forældrene eller de voksne omkring barnet ikke kan rumme følelserne i sig selv og dermed ikke i børnene. Vigtigheden af at genlære kroppens visdom kan ikke pointeres nok, det at øve sig i at lytte til kroppens mindste signal og efterleve det er der stor læring og healing i.

2.    Beskyt din energi – Jing, Qi og Shen (se mere her)

Det er vigtigt at nære livsenergien - Jing, kroppens vitalitet - qi og åndens udvikling – Shen for at være sund og rask og dermed kunne udvikle sig som menneske. Energi er en hellig skat, der skal bevares og værnes om. Når kropssystemet udmattes tæres der på den vigtige Jing energi.

3.    Vær i balance

Balance i livet er en kunst der skal mestres og tages alvorligt, hvis man ønsker et langt og lykkeligt liv. Balance er kunsten at balancere i midten af alting. Hvis du opholder dig yderst i en centrifuge, vil du uden tvivl blive svimmel og rundtosset. Opholder du dig i midten, er der ikke de store udsving. Vi kender det som Yin og Yang, hvor modsætningsforholdet er på tale, men balancen ligger midt imellem, hvor vi er hverken eller. Du er ikke kold du er ikke varm, du er ikke sulten og ikke mæt, du er ikke ked af det og ikke overstadig. Balance er midt imellem. Man kan så spørge: ” bliver livet ikke kedeligt og lidt gråt i gråt”? Udefra set, måske, men når Shen har kontrollen vil livet tage kvantespring som ingen med almindeligt egocentreret liv kunne have drømt om.

4.    Lær kropssystemet og sindet at kende

For at komme i balance er det nødvendigt at kende sig selv, sine følelser og adfærdsmønstre. Så længe de er uden for Shens kontrol vil der være store udsving. En disciplinering vil være nødvendig for at opdage sine egne undskyldninger, overspringshandlinger, frygt, vrede, dovenskab og så videre. Meditation er en metode til, at observere sig selv og sine adfærdsmønstre og aktivere Shen. At forstå kropssystemet er afgørende for at blive sund og opretholde sundhed. Det kan tage et helt liv før kropssystemet er forstået, næret og udrenset og man lærer at respektere kropssystemets signaler. 

5.    Spis sundt og naturligt

Kroppen er bygget af de samme byggesten som findes i naturen og i jorden. Kosten skal derfor afspejle byggestenene for kroppen og dens celler, alt hvad vi spiser, drikker og indånder skal have værdi for kroppen og kunne bruges til at erstatte gamle celler. Når vi spiser unaturlige ting, som er syntetisk fremstillet, kan kroppen ikke genkende cellerne deri og dermed passer byggestenene ikke sammen. Kroppen bliver svagere og mere modtagelig for sygdom

6.    Tyg din mad

Fordøjelsen starter med øjnene der ser, næsen der dufter og i munden der smager. Mad skal tygges langsom og til det faktisk er flydende. På den måde undgås overspisning og mæthedsfølelsen mærkes straks når den indtræder. Når maden spises hurtigt og uden at blive tygget får vi ikke den fulde værdi ud af madens egenskaber. Når maden er tygget grundigt skal maven og tarmene ikke arbejde så hårdt på at findele og trække næringsstofferne ud af maden.

7.    Motionér dagligt

Bevæg hver en muskel, led og organ hver dag, så kroppen kan holde sig ung, ren, stærk og balanceret. Motion skal være godt for dig og skal ikke udmatte dig, men blot få pulsen i vejret og få dig til at svede. Balance og respekt for dig selv og din krop er vigtige elementer.

8.    Sov nok

Under søvnen fornyes kroppen og hjernen bearbejder dagens indtryk. Dyb søvn er nødvendig for at krop og sind er fornyet. Tiden man sover, er mindre vigtig end at kvaliteten er top – det vil sige dyb søvn. Mediter eller lav afslapningsøvelser inden sengetid og giv slip på eventuelle negative tanker.

9.    Vær taknemmelig

Livet er en gave, din krop er et fantastisk og komplekst mirakel. Dine fingre kan bøje, du trækker vejret uden at tænke over det, dine øjne kan se og ørerne høre. Det er fantastisk at vi overhovedet eksisterer – vær taknemlig for dit liv, din krop og jorden vi går på.

10.  Studér naturen

Vores gener er designet til at tilpasse sig naturen, som et led i at forstå sig selv kan der hentes meget visdom i naturens årstider, vejrfænomener, lytte, smage og lugte til naturen. Naturen er utrolig kompleks og alligevel følger den universets love og har sin egen rytme. Vi skal passe på naturen og dyrene og de ressourcer der er gemt i jorden og faunaen.

10,5 Vær kritisk med hvad du hører og ser

Alt hvad du hører og ser skal bearbejdes, lagres og danner præcedens for fremtiden. Lige såvel som at være kritisk med kosten og luften vi indånder, er det en god idé at være kritisk med hvad dit syn og ører bliver påvirket med og af. Er din meninger og hvad du tror på dine egen? Har du overtaget kollektive holdninger og gør og tænker som de andre? Tror du på alt der bliver præsenteret for dig i tv, radio eller af naboen. Eller har du erfaret, gennemtænkt og undersøgt hvordan tingene hænger sammen? 

11.  Åben dit hjerte

Kærlighed er den største kraft på jorden og med den kan alt lade sig gøre. Elsk så meget som muligt, lad dig ikke begrænse. Elsk jorden, dyrene og mennesker og lad ikke vrede, frygt eller negativitet begrænse dit fulde potentiale for kærlighed. Følg din intuition, som er din spirituelle guide og beskytter på jorden alt er ikke altid rationelt. Intuitionen er universets kærlighed til dig og hjælper dig på rette vej.